Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 27 oktober, 2017 - 11:40Uppdaterad: fredag, 27 oktober, 2017 - 11:40
  • Familjen Bra djupt engagerad i tärningsspel. Pernilla Hägglund, Eva Ekström-Andersén. Johan Ehn och Erik Lönngren på scenen. Foto Ulf Weman
  • Regissören Johan Karrento och scenografen Bo Söderlund, foto Ulf Weman
  • Sällan har en slät kopp te lovordats så som i Familjen Bra, foto Ulf Weman

Konfliktfritt och positivt på stadshusets scen

Joakim Pirinen drar den positiva livssynen till sin spets i pjäsen Familjen Bra som har premiär på stadshusets scen nästa vecka. För regin svarar Johan Karrento och på scenen står fyra skådespelare med varierande scenerfarenhet.

En familj som gläds över det lilla i livet - det intrycket får man av öppningsscenen där mor ( Eva Ekström-Andersén), far (Johan Ehn) och de halvvuxna barnen ( Pernilla Hägglund och Erik Lönngren) med hull och hår engagerar sig i att spela tärning på dotterns födelsedag. En etta och en sexa möts med lika glada tillrop och alla fröjdar sig över att just födelsedagsbarnet fick segra. I kontrast till det rosenröda skimmer som vilar över replikskiftena och personligheterna sitter de alla där iförda gråsvarta illasittande jogginsdräkter och även möblemang och bakgrund går i samma svart-vit-grå färgskala. Det är Bo Söderlund som harv gjort scenografin och utmaningen han gett sig har varit att placera levande personer i en serieruta, i Pirinens anda. De militärgrå joggingsdräkterna är regissörens påfund, med vissa associationer till hur finska turister brukart klä sig under semestern förklarar Johan Karrento. Skratten ekar från scenen - frågan är om de fastnar i halsen på publiken.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »