Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 28 april, 2017 - 15:11
  • Vattnet går på vattenverket i Dalkarby igenom flera filter innan det anses vara dugligt som dricksvatten. Sandfiltret, där Christian Nordas och Ann Nedergård står, är det allra sista i processen. Foto: Ann-Christine Karlsson
  • Det gula skummet är föroreningar som i ett stadium av reningsprocessen tas ut ur vattnet med hjälp av kemikalier. Foto: Ann-Christine Karlsson

Ålands vatten KRAN-märks, men vad betyder det?

KRAN-märkningen är, enligt Christian Nordas, VD för Ålands vatten, och Ann Nedergård, projektledare för Waterchain, något man ger sin egen organisation och sedan strävar att leva upp till.

Tanken är således att man ska försäkra sina klienter om att det vatten man distribuerar ska vara både så rent och så miljövänligt som möjligt.
- Att köpa vatten på flaska är onödigt när vi ändå har så bra vatten här. Jag har sett en karta över de platser i världen där man säkert kan dricka kranvatten, och det är mest här i Nord- och Mellaneuropa, säger Nordas.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »