Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 16 november, 2017 - 11:23
  • Mera pengar vill infrastrukturnämnden använda för julbelysning. Arkivfoto: Hasse Persson-Bru

25.000 euro för julbelysning

25.000 euro för julbelysning och 15.000 att använda i samråd med City Mariehamn. Bland annat till det har infrastrukturnämnden beslutat använda de 100.000 euro extra som nämnden beviljats med anledning av ett budgetöverskott från samfundsbeskattningen.

Pengarna ska, enligt stadsfullmäktiges beslut, användas för trivselhöjande investeringear och uppsnyggning av gatubilden. Det gör nämnden genom att satsa 10.000 euro på fågelsäkra sopkorgar som också kan rymma större avfall som pizzakartonger, 27.000 euro för en maskin för ogränsbekämpning och 23.000 för lekredskap.

Infrastrukturdirektör Kaj Söderlund hade föreslagit att 40.000 euro används för asfaltering av ett avsnitt av Ålandsvägen men nämnden röstade i stället för julbelysning och något man kommer på i samråd med City Mariehamn.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »