• En person som söndrat ett krogfönster och gjort motstånd mot ordningsvakter vägrade berätta vem han var när polisen kom till platsen. Nu har han dömts för flera brott i tingsrätten. Arkivfoto: Ida Jansson.
Publicerad: torsdag, 12 oktober, 2017 - 15:50, uppdaterad: torsdag, 12 oktober, 2017 - 16:06

27-åringar döms till böter

En 27-årig man har dömts för stöld och skadegörelse ombord på ett kryssningsfartyg som trafikerar Åland.

Mannen stal under en kryssning i januari 2016 en plånbok från en annan resenärs bakficka. Han söndrade också en pekskärm på en spelautomat ombord. Mannen erkände brotten och dömdes till 20 dagsböter om totalt 120 euro. Han ska också betala 550 euro till mannen vars plånbok han stal, eftersom den innehöll 500 euro och det tillkom kostnader för att skaffa nya kreditkort.
En annan 27-årig man har dömts till 40 dagsböter på sammanlagt 440 euro för skadegörelse, motstånd mot person som upprätthåller ordningen och tredska mot polis. Mannen hade i oktober 2015 sparkat sönder ett fönster på en krog i Mariehamn, gjort motstånd mot ordningsvakterna på krogen och vägrat uppge sina personuppgifter när polis kom till platsen. Mannen erkände brotten och förutom böterna ska han också betala drygt 370 euro i ersättning till krogen för det skadade fönstret.

Fler Nyheter

Fellman optimistisk efter Veikkausmöte

Nina Fellman är optimistisk efter dagens Veikkausmöte i Helsingfors:
Jag har mer hopp i dag än i går. Det säger kansliminister Nina Fellman, socialdemokrat, efter dagens möte i Helsingfors mellan tjänstemän från landskapsregeringen och representanter för inrikesministeriet, polisstyrelsen och Veikkaus.

H-Fastigheter renoverar efter brand

Nu renoverar H-fastigheter AB Mariehamns Industrihus på Godbyvägen 11, byggnaden som brann för ungefär ett halvår sedan.

Berner svarade Löfström om långa fordon

Längre fordonskombinationer kan ge ökad transporteffektivitet och mindre koldioxidutsläpp, men samtidigt uppstår frågor som förutsätter noggrant övervägande ur trafiksäkerhetssynpunkt.

Ofördelaktigt beslut om online-TV

Julia Lindholm berättar hur Europaparlamentets förslag ser ut:
Det ser fortsatt mörkt ut när det gäller ålänningars möjligheter att få ta del av SVT-Play och andra motsvarande onlinetjänster.

Arbetsgrupp för självstyrelselagen

Justitieministeriet har i samarbete med landskapsregeringen i dag tillsatt den arbetsgrupp på hög nivå som ska lotsa självstyrelselagsrevisionen i hamn. Det berättas i ett pressmeddelande.

149 skrev på för lättmjölk i Jomala

149 personer har skrivit under namninsamlingen som upprörda föräldrar startade när Jomala kommun bestämde sig för att endast servera fettfri mjölk i skolor och daghem.

Pajunen ny ÅHS-direktör

Annette Holmberg-Jansson och Jeanette Pajunen intervjuas av Nina Smeds och Frippe Granlund:
Det blir Jeanette Pajunen som blir ny hälso- och sjukvårdsdirektör vid Ålands hälso- och sjukvård, ÅHS för tiden 12.3.2018–11.3.2025.

Momsundantaget upphör år 2021

Postens vd Henrik Lundberg berättar om Åland Posts planer, del 1 från Åland idag
Det så kallade momsundantaget för försändelser under 22 euro slopas år 2021. Det framgår av de nya regler för elektronisk handel som EU-rådet har antagit.

Skottskadad på Viking Grace

En person med svåra skottskador fördes inatt från Viking Grace till Karolinska sjukhuset i Stockholm.