• En person som söndrat ett krogfönster och gjort motstånd mot ordningsvakter vägrade berätta vem han var när polisen kom till platsen. Nu har han dömts för flera brott i tingsrätten. Arkivfoto: Ida Jansson.
Publicerad: torsdag, 12 oktober, 2017 - 15:50, uppdaterad: torsdag, 12 oktober, 2017 - 16:06

27-åringar döms till böter

En 27-årig man har dömts för stöld och skadegörelse ombord på ett kryssningsfartyg som trafikerar Åland.

Mannen stal under en kryssning i januari 2016 en plånbok från en annan resenärs bakficka. Han söndrade också en pekskärm på en spelautomat ombord. Mannen erkände brotten och dömdes till 20 dagsböter om totalt 120 euro. Han ska också betala 550 euro till mannen vars plånbok han stal, eftersom den innehöll 500 euro och det tillkom kostnader för att skaffa nya kreditkort.
En annan 27-årig man har dömts till 40 dagsböter på sammanlagt 440 euro för skadegörelse, motstånd mot person som upprätthåller ordningen och tredska mot polis. Mannen hade i oktober 2015 sparkat sönder ett fönster på en krog i Mariehamn, gjort motstånd mot ordningsvakterna på krogen och vägrat uppge sina personuppgifter när polis kom till platsen. Mannen erkände brotten och förutom böterna ska han också betala drygt 370 euro i ersättning till krogen för det skadade fönstret.

Fler Nyheter

Skolstart bestäms av skolskjutsar

Både norra och södra Ålands högstadiedistrikt har tidpunkten för skolstarten på mornarna anpassad efter skolskjutsarna.

Åland blir testområde för smarta nät

Finlands regering och landskapsregeringen har kommit överens om att Åland ska bli testområde för smarta nät och ny teknologi inom energiområdet. Enligt initiativet ska Åland i framtiden utgöra ett modellområde för framtidens flexibla energisystem, som baserar sig på smarta elnät och på produktion och förbrukning av hundraprocentigt förnybar energi.

Dömd för motstånd mot ordningsvakter

En 20-åring har dömts till 25 dagsböter om totalt 325 euro för motstånd mot person som upprätthåller ordningen och hindrande av tjänsteman.

Vill förhandla om avräkningsgrunden

Landskapsregeringen anser att det är hög tid att det börjar förhandlas om en höjning av avräkningsgrunden och att det blir en lösning kring hur rikets vård- och landskapsreform påverkar den åländska ekonomin. Det framförs i en skrivelse till bland andra statsminister Juha Sipilä och finansminister Petteri Orpo.

Strömavbrott och bilkö på Vårdö

Större delen av Vårdö är utan ström på grund av ett tillbud vid bygget av Vårdö bro. En elstolpe kördes omkull i förmiddags vilket, förutom elavbrottet, ledde till att trafiken över bron tillfälligt stoppades under ett par timmar.

Höjda avgifter i Eckerö

Kommunfullmäktige i Eckerö har godkänt höjda avgifter för bland annat avfall, bygglov, hyror och plogning för pensionärer över 80 år som åtnjuter kommual hemservice.

Hundratals företag drabbade av överbelastningsattack

Fredagens överbelastningsattack, eller så kallad Ddos-attack, drabbade över 100 åländska företag, uppger Ålcom.

Staden tar upp plan för Rönnbergs torg och Eriksson Capital

Stadsutvecklingsnämnden i Mariehamn kommer i kväll att ta ställning till både det nya förslaget till stadsplan för Rönnbergs torg, och Eriksson Capitals planer för centrumtomterna på Torggatan.

Slutdatum för entreprenaden flyttas fram

Slutdatumet för när entreprenaden på Ålandsvägen ska bli klar skjuts fram. Det meddelar Mariehamns stad via deras hemsida.