Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 21 juni, 2017 - 11:34Uppdaterad: onsdag, 21 juni, 2017 - 15:19
  • Försvarsadvokat Joni Brander försvarar den man som misstänks för mordförsök på sin före detta fru i Godby i augusti förra året. Arkivfoto: Owe Sjöblom.

Advokaten: "Mordförsöksmisstänkt anses tillräknelig"

Idag hölls den sista rättegångsdagen för mannen som är misstänkt för mordförsök på sin före detta fru i Godby i augusti förra året.

Mannen har genomgått en sinnesundersökning efter att tingsrätten gav sin mellandom i november. Sinnesundersökningen är sekretssbelagd och det enda som är offentligt är att mannen räknas som tillräknelig.

Åklagare Henrik Lindeman yrkar fortsättningsvis på nio års fängelse för försök till mord och Johanna Nyman som företräder kvinnan håller kvar sitt yrkande på elva års fängelse. Båda hävdar att det var en planerad handling och därför ska straffet vara långt.

Mannens försvarsadvokat Joni Brander menar att det inte var en planerad handling och att det finns rimligt tvivel om avsikten verkligen var att döda. Mannen har suttit häktad sedan dådet i augusti och hålls kvar tills tingsrätten kommer med sin slutgiltiga dom tisdag den 27 juni.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »