Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 1 december, 2017 - 16:46
  • Nina Fellman Foto: Jessica Shanti Säll

Ålandsakademin vänder sig västerut

Nu skall landskapsregeringen också bjuda in tjänstemän och politiker från Sverige för att bekanta sig med Åland och självstyrelsen.

Och den så kallade Ålandsakademin med inbjudna tjänstemän och politiker från riket skall fortsätta. Det säger kansliminister Nina Fellman, socialdemokrat, som på insändarplats fått kritik från Ålands framtid att landskapsregeringen stängt kontoret i Stockholm och dragit ner på Ålandskontorets verksamhet i Helsingfors.

- När vi har dem på besök här är deras fokus helt på Åland och oss, påpekar Nina Fellman, som är nöjd med starten på den här verksamheten.

En annan sak som hon framhåller som viktig för att sprida kunskapen om Åland och självstyrelsen, är evenemanget Alandica Debatt som får sin premiär i juni näsa år.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »