Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 17 oktober, 2017 - 17:07Uppdaterad: onsdag, 18 oktober, 2017 - 05:42
  • Ålandsbanken uppmärksammas i svenska medier på grund av Allra-affären. Foto: Cecilia Ekströmer

Ålandsbanken kopplas samman med skandalomsusat svenskt bolag

Nyheten att häktade Alexander Ernstberger lämnar posten som VD för det svenska skandalomsusade bolaget Allra har väckt rubriker där Ålandsbanken figurerar.

Svenska medier har rapporterat att Ålandsbanken, i samband med häktningen, ska ha agerat i panik för att säkra sina lån till Ernstbergers lyxvilla, men Ålandsbankens VD Peter Wiklöf säger att de är förbjudet för honom att kommentera enskilda kunder. Angående Ålandsbankens verksamhet i Sverige säger Wiklöf att man inte haft några kreditförluster sedan man startade sin verksamhet där för 8 år sedan.

- Ålandsbanken är överlag försiktig när vi beviljar krediter, säger Wiklöf.

Ålands Radio kunde i början av förra veckan berätta att Ålandsbanken kritiserats för de pensionsfonder som man övertog från Allra, men Wiklöf anser ännu att det var ett bra beslut att ta över Allras fonder. På frågan om han tror att Ålandbankens image kan påverkas negativt av turerna kring Allra säger Wiklöf att det aldrig är roligt att figurera i media.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »