Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 13 oktober, 2017 - 10:19
  • President Tarja Halonen kunde medla i Spanien tycker Mats Löfström. Foto: Ulf Weman

Åländsk erfarenhet till nytta i Katalonien

Katalonienfrågan i dag påminner till en viss del om Ålandsfrågan för 100 år sedan. Det tycker Ålands riksdagsledamot Mats Löfström

 Då behövdes internationell hjälp för att lösa frågan, det behövs också nu i förhållandet Spanien-Katalonien tycker han, och föreslår president Tarja Halonen som medlare i konflikten.

- Hon har den respekt och erfarenhet som behövs och vid sidan av sin långa erefarenhet som minister och president ledde hon Ålandskommittén framgångsrikt under många år, säger Mats Löfström i ett uttalande.

Han menar att självständighetssträvandena i Katalonien vuxit starkt de senaste tio åren bara för att centralregeringen i Madrid agerat nonchalant och inte tagit Kataloniens önskemål om mer självstyrelse på allvar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »