Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 2 maj, 2024 - 06:02

Åländska mäklare: Fler svenskar lockas av tryggheten på Åland i takt med att våldsdåden ökat i hemlandet

Bostäder på Åland tycks intressera fler svenskar än tidigare och framförallt är det tryggheten som lockar. Det vittnar tre åländska fastighetsmäklare om som Ålands Radio har pratat med.

Robert Gustafsson, vd för Mäklarhuset, säger sig ha märkt av ett ökat intresse från svenskar jämfört med de två senaste åren. Markus Fellman, vd för Fastighetskonsult, är övertygad om att den senaste tidens våldsdåd kopplade till gängkonflikter i Sverige, som även drabbat oskyldiga, har bidragit. Han säger att de som framförallt kommer till Åland är barnfamiljer från Uppsala och Stockholmsområdet som söker en trygg uppväxtmiljö och att närheten till Åland är tilltalande.

Även Tomas Lyyski, vd för Lyyskis fastigheter, vittnar om samma målgrupp, barnfamiljer, som är på jakt efter en tryggare vardag. 
– Det är flera av mina kunder som uttrycker en rädsla, man vågar inte ens gå hem från jobbet där man nu bor i någon förort. Man söker trygghet helt enkelt och lugn och ro, säger Tomas Lyyski. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »