Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 8 december, 2017 - 09:02Uppdaterad: fredag, 8 december, 2017 - 12:45
  • Sofia Enholm och Mia Hanström administrerar Facebookgruppen #Ålandockså. Foto: Martina Eriksson

Åländskt metoo-upprop

Idag klockan 09.00 offentliggjordes det åländska metoo-uppropet #Ålandockså. Runt 1.500 åländska kvinnor har skrivit under uppropet mot sexuellt våld och sexuella trakasserier.

I uppropet kommer berättelser om sexuellt våld under åländska förhållanden, som kvinnorna delat med sig av, att bli offentliga. Mia Hanström, en av administratörerna från Facebookgruppen #Ålandockså, säger att ett åländskt metoo-upprop behövs eftersom det råder en tystnadskultur på Åland som gör att vi inte tar frågor om diskriminering och övergrepp på allvar.

- Vi behöver jobba med frågan på alla nivåer - hur vi uppfostrar våra barn, hur vi hanterar saker som kommer upp på arbetsplatsen och hur vi hanterar de allra grövsta brotten, säger Mia Hanström.

På hemsidan www.metoo.ax har administratörerna publicerat en del av vittnesmålen från facebookgruppen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »