Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 7 maj, 2024 - 11:02Uppdaterad: tisdag, 7 maj, 2024 - 14:05
  • Ålgräs av Katja Syrjä och Ålands skärgård av Anette Gustafsson. Pressbild.

Ålgräs och skärgården motiv för nya frimärken

Åland Post presenterar två nya frimärken den 8 maj. Motiven föreställer ålgräs och den åländska skärgården. 

Motivet på ålgräset är gjort av frimärkskonstnären Katja Syrjä och är en del av frimärksserien Europa, med temat undervattensflora och -fauna.

Johanna Finne, marketing design manager vid Åland Post frimärken säger enligt ett pressmeddelande att man valt att lyfta fram ålgräset som har en viktig betydelse för Östersjöns ekosystem och klimat. Finlands äldsta klon av ålgräsäng anses finnas i kustbandet vid Eckerö och ska vara över 1 000 år gammalt enligt pressmeddelandet. 

Motivet på den åländska skärgården är gjort av den svenska konstnären Anette Gustafsson och är en del av frimärksserien Sepac, vars tema bestäms av de små postverken i Europa. I år blev temat toppsevärdheter. Johanna Finne säger enligt samma pressmeddelande att det föll sig naturligt att välja vår skärgård till temat med tusentals öar, kobbar och skär. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »