Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 20 november, 2017 - 06:16
  • Allbygg permitterar fyra personer eftersom det är ont om jobb i byggbranschen just nu. Arkivfotot har Cecilia Ekströmer tagit i ett annat sammanhang..

Allbygg permitterar

Fyra personer permitteras från byggföretaget Allbygg och en tjänst hålls vakant efter en naturlig avgång. Det berättar Ålandstidningen i dag.

- Det är dåliga tider, det kommer helt enkelt inte ut så många jobb så det blir ett brejk nu. Det säger Allbyggs vd Bror-Erik Blomqvist, som dock hyser förhoppningar om att de permitterade kan återtas i arbete när mer jobb finns.

Allbygg och andra byggföretag vittnar i tidningen om att det är problematiskt när besvär lämnas in och många byggen skjuts på framtiden, men nästa år tror man att det blir bättre då bland annat flera privata hyreshus, geriatriska kliniken och polishuset ska byggas.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »