Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 5 december, 2017 - 06:15Uppdaterad: tisdag, 5 december, 2017 - 07:38
  • Camilla Andersson tänker föreslå att centerstämman väljer Veronica Thörnroos till partiordförande i kväll. Arkivfoton.

Andersson för fram Thörnroos

- Jag kommer att föreslå Veronica Thörnroos som Centerns nästa ordförande. Det skriver Camilla Andersson, kommunstyrelsens ordförande i Geta och medlem i Centerns centralstyrelse på sociala medier inför kvällens partistämma.

Ålands Radio berättade tidigare att en oenig valberedning föreslår att stämman ska återvälja Jörgen Pettersson som partiordförande, men nu ser det alltså ut som att stämmodeltagarna kommer att få välja mellan två kandidater.

Camilla Andersson skriver i sitt inlägg att det är flera andra inom centern som också vill ha Thörnroos som ordförande.
- Hon är en stark kvinna och har den energi och karisma partiet behöver för att vinna valet 2019. Hon är en person som ser till partiet istället för sig själv. Och fram för allt är det väl självklart att den som drog mest röster till partiet senaste val också ska vara vårt ansikte utåt, skriver Camilla Andersson.

I eftermiddag gästar både Veronica Thörnroos och Jörgen Pettersson Åland i dag för att diskutera kvällens ordförandeval.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »