Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 23 mars, 2017 - 10:43
  • Det behövs fler platser på Sunnanberg vårdhem i Saltvik kommun.Foto: Ida Jansson.

Arbetsgrupp ser över utbyggnad av Sunnanberg vårdhem

Saltviks kommunfullmäktige har beslutat att tillsätta en arbetsgrupp som ska se över hur det ska bli fler platser på Sunnanberg vårdhem.

I slutet av januari var det fullt på vårdhemmet. Boende var tvungna att dela rum och två kanslirum och ett omklädningsrum fick användas som boende.

Enligt kommunstyrelsens ordförande, Runar Karlsson, är också pensionärslägenheterna i närheten av vårdhemmet i dåligt skick och behöver byggas om och bli mer handikappanpassade, eller rivas för att ge plats åt helt nya lägenheter.

Arbetsgruppen kommer att tillsättas i april och ska se över hur behovet av fler lägenheter ser ut, och därefter ge förslag på vad som behöver byggas och hur mycket som kommer att behöva byggas.

- De människor som behöver stadig tillsyn blir fler hela tiden. Så vi måste försäkra oss om att det finns tillräckligt mycket boende för de som inte klarar sig själva, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »