Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 17 mars, 2017 - 13:52Uppdaterad: fredag, 17 mars, 2017 - 14:02

Åtal för läkemedelsbrott

En känd företagsledare åtalas för läkemedelsbrott och läkemedelsförseelse efter att ha köpt allerigmedicin och melatonin på internet.

Under hösten år 2015 beställde mannen 360 kapslar med 3 milligram melatonin och 601 kapslar allergimedicin som innehåller difenhydramin från ett företag i USA. Mannen erkände under rättegången att han har köpt läkemedlen, men nekar till att han ska ha gjort det i oaktsamhet eller uppsåtligen. Det är förbjudet att föra in difrenhydramin och melatonin i landet om det är från ett land utanför det europeiska ekonomiska samarbetet. Hormonet Melatonin som används mot sömnbesvär är dessutom receptbelagt. Åklagaren anser att det mannen gjort var i oaktsamhet och yrkade på 15 dagsböter för läkemedelsförseelse och 20 dagsböter om domen sedan blir läkemedelsbrott. Domen kommer inom två veckor.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »