Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 21 september, 2017 - 18:04
  • Mats Löfström är kritisk mot Britt Lundberg. Foto: Bengt Hannus.

Även Löfström kritisk mot Lundberg

Även Ålands riksdagsledamot Mats Löfström är kritisk mot att Nordiska Rådets president Britt Lundberg gick emot den finländska delegationen och röstade nej till att göra finskan, och isländskan, till officiella språk i det nordiska samarbetet.

- Jag har själv ingen roll i Nordiska rådet och har inte varit informerad om detta. Som Ålands riksdagsledamot vill jag ändå betona att jag inte förstår beslutet och att jag tar avstånd från det. För mig är det självklart att finska språkets ställning stärks i Nordiska rådet och jag står helt bakom den finländska delegationens linje, skriver Löfström i ett pressmeddelande.

Han tycker det skulle vara ytterst beklagligt ifall det skapades en bild av att Åland skulle motsätta sig en starkare ställning för finska språket i Nordiska Rådet.

- Jag vill också understryka att det här inte är något åländskt beslut och att jag därför hoppas att det här inte ska påverka bilden av Åland i riket, skriver Löfström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »