Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 11 oktober, 2017 - 11:37Uppdaterad: onsdag, 11 oktober, 2017 - 11:41
  • Kansliminister Nina Fellman säger nej till Lappoföretagarnas fastighetsbolag. Foto: Jessica Shanthi Säll

Avslag till Lappobostäder

Lappoföretagarnas fastighetsaktiebolag blir inte landskapsägt.

 Kansliminmister Nina Fellman, socialdemokrat, säger nej till bolagets begäran att lösa in samtliga aktier i bolaget samt i de avregistrerade bolagen Fastighets ab Buskleden och Fastighets ab Lappo bostäder.

Formaliteterna kring bolagen har inte skötts tidigare och nu vill man att landskapet tar över under en övergångsperiod så att en juridisk rekonstruktion kan genomföras. Det säger alltså landskapsregeringen nej till utan annan formulering än att ingen fullmakt begärts av lagtinget att lösa in aktierna.

Landskapet är största kreditgivare till bostadsbolaget med 700.000 euro som togs som lån på 80- och 90-talen för att bygga totalt 14 hyresbostäder på Lappo i Brändö. Men efter avvecklingen av fiskodlingarna har bostäder stått tomma och bolagen haft ekonomiska bekymmer.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »