Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 15 augusti, 2017 - 11:42Uppdaterad: tisdag, 15 augusti, 2017 - 12:15
  • Töftöfärjans testperiod med tidtabell kommer vara över den 30 september. Arkivfoto.

Beslut om Töftöfärjans tidtabell innan sista september

Töftöfärjans testperiod med tidtabell kommer vara över den 30 september. Men innan dess så kommer det att tas beslut om tidtabellen ska vara kvar eller inte, berättar Per-Erik Cederkvist, upphandlare på infrastrukturavdelningen.

- Vi vill inte riskera att det blir ett glapp – om vi nu skulle behålla tidtabellen. Och om vi gör det, får man räkna med att tiderna justeras efter vad vi ser i det underlag som vi får in, säger Per-Erik Cederkvist, och berättar att utvärderingen av testperioden börjar redan den här veckan. Hittills har det kommit in 24 meddelanden med respons.

Det var tidigare i somras som försöket med tidtabell började. Förhoppningen är att det ska gå att spara pengar med en tidtabell, istället för att färjan går löpande mellan Prästö och Töftö. Tidtabellen har tidigare fått kritik för att bland annat varit svår att följa och skapa långa väntetider, samt att landskapsregeringen inte tillräcklig tagit hänsyn till Vårdö kommuns synpunkter.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »