Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 16 juni, 2017 - 14:43Uppdaterad: tisdag, 20 juni, 2017 - 11:32
  • Planerna på fler klipphus på Havsvidden väcker känslor. Foto: Pressbild

"Bra beslut minska antalet klipphus"

- Det är ett bra beslut av kommunstyrelsen i Geta. Det säger arkitekt Ursula Koponen angående att kommunstyrelsen i Geta i förrgår behandlade frågan om en ny detaljplan för Havsvidden.

Kommunstyrelsen återremitterade ärendet till planläggaren med kravet att minska exploateringsgraden och antalet klipphus.
Ursula Koponen har varit anlitad som planläggare för projektet, men har också varit öppet kritisk mot exploateringen väster om Hotell Havsvidden. Ålands Radio kunde igår berätta att Havsvidden AB öppnar för att samarbeta med en annan planläggare för att fullfölja projektet, något som Ursula Koponen tycker är logiskt.

- Vi har haft olika åsikter från början. Jag är en naturvän och naturmänniska medan beställarna är rena affärsmän, så det är helt okej, säger hon.
I ett uttalande i ett pressmeddelande kommenterade Havsivdden AB igår att man sänker exploateringsgraden för tredje gången och att den kommer att vara helt i överensstämmelse med den plan som kommunen nyligen fastställt för grannfastigheten. Men enligt Ursula Koponen är inte fastigheterna fullt jämförbara.
- Det är en helt annan typ av boende. Det här handlar om rena lyxvillor, så det behöver inte betyda att kommunen gör samma bedömning säger Ursula Koponen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »