Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 16 augusti, 2017 - 12:12Uppdaterad: onsdag, 16 augusti, 2017 - 14:22
  • Andelsbanken för Åland presenterade i dag en positiv ekonomisk rapport för det första halvåret. Arkivfoto.
  • Vd Johnny Nordqvist kan glädjas över att banken fått fler kunder. Foto: Eva Ringbom-Fonsell

Bra delår för Andelsbanken

Andelsbanken för Åland presenterade idag en positiv ekonomisk rapport för det första halvåret. Rörelsevinsten uppgick till 2,9 miljoner euro, vilket är drygt elva procent mer än samma period förra året.

De största orsakerna till de förbättrade siffrorna är större nettoprovisionsintäkter och en ökad avkastning på investeringar.

Däremot steg de totala kostnaderna med ungefär tre procent och det beror på en intensivare satsning på utvecklingen av bankens it-system och produktionen av nya tjänster.

- Vi ser att kunderna använder vår mobilapp i allt större utsträckning och därför vill vi satsa på den i fortsättningen också, säger Johnny Nordqvist, vd för Andelsbanken för Åland som fortsätter att öka i antalet ägarkunder och har nu för första gången över 7.000 personer som är kunder i banken.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »