Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 2 november, 2017 - 16:54
  • Ålandsbanken lämnade Brändö, som en markering flyttar kommunen sina pengar till Andelsbanken som ännu har kontor på Brändö. Arkivfoto: Hasse Persson-Bru.

Brändö flyttar sina pengar från ÅAB

Brändö flyttar kommunens pengar från Ålandsbanken.

I går på kommunstyrelsens sammanträde beslutade Brändö att flytta de medel kommunen haft hos Ålandsbaken till Andelsbanken. Motiveringen i förslaget är att man vill säkra kommunens behov av service efter att Ålandsbanken stängt ner sitt kontor på Brändö, men Brändös kommundirektör John Wrede tillägger att:

- Det är givetvis en markering mot banken.

Brändö kommun har även skickat in en skrivelse till landskapsregeringen där de vill återinföra postombudet i Brändö by som stängde ner i samband med bankkontoret. Brändö kommun önskar att landskapsregeringen i egenskap av ägare av Åland Post upphäver beslutet så fort som möjligt, för att åter säkra servicen för kommuninvånarna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »