Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 2 december, 2016 - 16:54
  • TV-signalen från Smedsböle varierar kraftigt ute på Brändö. På vissa ställen är tv-sändningen bra, på andra obefintlig. Arkivfoto.

Brändö kräver bättre TV-signal

Brändöborna bör ha samma rätt som andra licensbetalare att se TV via Ålands Radio och TV:s station i Smedsböle utan ständiga avbrott! Det påpekar kommunstyrelsen i Brändö i en skrivelse till landskapsägda Ålands Radio och TV Ab.

Enligt mätningar som bolaget gjort varierar styrkan på TV-signalen i Brändö från bra på vissa platser till obefintlig på andra. Kommunen har tidigare varit i kontakt med bolaget och fått olika förklaringar till bristerna i signalstyrkan. Kontentan av svaren är, enligt skrivelsen, att hushållen själva bör vidta åtgärder och att ett sätt är att montera en så kallad slavsändare i en lämplig mast i Brändö. Kommunstyrelsen anser att det varken är ekonomiskt, juridiskt eller praktiskt försvarbart att skjuta över det ansvaret på Brändöborna som bör ha samma möjlighet till TV-mottagning som andra.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »