Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 5 december, 2017 - 15:10Uppdaterad: tisdag, 5 december, 2017 - 17:34
  • ÅHS styrelseordförande Annette Holmberg-Jansson betonar att ÅHS har eget ansvar för sin IT-verksamhet.

"För bråttom att genomföra ÅDA"

-Landskapsregeringen kanske har lite för bråttom att genomföra ÅDA, Ålands digitala agenda. Det säger ÅHS styrelseordförande Annette Holmberg-Jansson med anledning av den diskussion som uppstått efter att ÅHS ekonomichef Marie Lövgren nyligen sade upp sig.

Enligt Lövgren har landskapsregeringen gått in för att detaljstyra ÅHS IT-verksamhet. På ÅHS har man återskapat en egen IT-avdelning efter att alla uppgick i ÅDA då ÅDA bildades.

-Vi skulle vilja behålla vår IT-avdelning eftersom IT-verksamheten ingår i vår kärnverksamhet men det hindrar inte alls att vi samarbetar med ÅDA, säger Marie Lövgren.

Annette Holmberg-Jansson säger att det är bra att man nu lyft problemet och hon tror att kommunikation är enda vägen framåt.

-Jag tycker inte det här är frågan om en kris, utan snarare meningsskiljaktigheter hur och i vilken ordning vissa saker ska göras. Det är fortsättningsvis ÅHS styrelse som har ansvar för ÅHS IT-verksamhet och upphandlingar och det är via styrelsen kommunikationen måste gå, säger Holmberg-Jansson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »