Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 22 maj, 2017 - 11:13Uppdaterad: måndag, 22 maj, 2017 - 13:20
  • Ledningen för ÅHS godkände förslaget för att slå ihop BUP och barn- och ungdomsklinken. Foto: Ida Jansson.

BUP och klinik slås samman i september

Den 1 september slås barn- och ungdomskliniken samman med barn- och ungdomspsykiatrin. Styrelsen för ÅHS, Ålands hälso- och sjukvård godkände förslaget i fredags.

Man beslöt också att inrätta en ny barnläkartjänst, vilket enligt styrelseordföranden Annette Holmberg-Jansson, moderat, är en förutsättning för att sammanslagningen ska fungera.

- Det känns jätteroligt att kunna satsa på det här, säger Holmberg-Jansson.

Styrelsen diskuterade också rekryteringen av en ny hälso- och sjukvårdsdirektör efter Katarina Dahlman som sagt upp sig. Man beslöt att utnämna nästa direktör för en sjuårsperiod istället för fem år som tidigare, och en rekryteringsgrupp bestående av Holmberg-Jansson, Ingrid Johansson, Runar Karlsson och Terese Åsgård tillsattes.

Katarina Dahlman jobbar sista dagen i mitten av juli och Annette Holmberg Jansson tror inte man får någon ny direktör på plats förrän i slutet av året, så styrelsen gav ledningsgruppen mandat att hitta en lösning med en tillförordnad direktör.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »