Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 27 mars, 2017 - 14:20Uppdaterad: måndag, 27 mars, 2017 - 14:39
  • Centern kritiserar tatueringen som Ålandstidningen skrev om idag.

Centern kritisk till tatuering

Centern tar avstånd från den tatuering som lagtingsledamoten Igge Holmberg (S) tatuerat på sin arm och som föreställer en AK-47.

 Holmberg publicerade i helgen en bild på sin tatuering på sociala medier. Centern skriver i ett pressmeddelande att det är viktigt att markera mot våldshyllningar. Centern vill att lantrådet Katrin Sjögren (Lib) redogör för sin inställning och svarar på om Holmberg fortfarande ingår i det parlamentariska underlaget som stöder sittande landskapsregering. Centern skriver i pressmeddelandet att man själv väljer hur man smyckar sin kropp men att ”det är en svårhanterlig symbolhandling när lagstiftare på neutraliserade och demilitariserade Fredens öar med stolthet hyllar och romantiserar vapen”.


Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »