Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 20 juni, 2017 - 11:51

Champagneflaska utlånad på Åland

Landskapsregeringen har nyligen gett tillstånd till utlåning av en flaska champagne från vrakfyndet i Föglös södra skärgård år 2010.

 Det är vid en privat tillställning den här veckan på Åland som flaskan ställs ut. Av säkerhetsskäl uppges inte var och vid vilken tillställning.

Tidigare har flaskor från fyndet, världens äldsta champagne, lånats ut till evenemang både i London och Tokyo. I höst skall universitetet i Reims i Frankrike vara klar med sin analys av vrakchampagnen och då får såväl landskapsregeringen som champagnehuset Veuve Clicquot svar på om den är användbar för andra ändamål.

- Vi får veta om kvalitén och om den kan användas för ett utvidgat sortiment. Vi kommer inte att sälja flera flaskor, säger landskapets utbildningschef Rainer Juslin.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »