Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 26 juli, 2017 - 15:16Uppdaterad: onsdag, 26 juli, 2017 - 17:23
  • Crosskeys Vd Thomas Lundberg. Arkivfoto: ÅRTV.

Crosskey sjösatte jätteprojekt

Crosskey har utvecklat ett helt nytt kapitalmarknadssystem för Ålandsbankens svenska verksamhet. Tanken är att systemet i framtiden ska gå att sälja till andra små och mellanstora banker. Det berättar Eva Thelin som är produktstrateg på Crosskey.

- Det har varit ett gigantiskt projekt att genomföra, säger hon.

Lasse Danielsson som är chef för avdelningen affärsstöd och kapitalmarknad på Ålandsbanken berättar att projektet med systemförändringen startade redan 2014 och är det största i bankens historia. Den 3 juli nådde de en ny milstolpe, då det nya systemet togs i bruk vid Ålandsbanken i Sverige.

- Det är klart att det varit investeringskostnader, men det kommer att betala av sig på sikt eftersom att kostnaderna blir lägre för våra system, säger Lasse Danielsson.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »