Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 11 augusti, 2017 - 06:00Uppdaterad: fredag, 11 augusti, 2017 - 07:50
  • Flera hamnansvariga i skärgården tror att det dåliga vädret kommer att ha inverkan på antalet båtgäster för den här säsongen. Arkivfoto: Cecilia Ekströmer.

Dåligt väder lägger krokben för skärgårdens gästhamnar

Årets båtsäsong får både ris och ros av skärgårdens gästhamnar. Men de flesta ansvariga vid gästhamnarna som Ålands radio pratat med upplever att det är färre båtar än vanligt som har lagt till under sommaren som gått.

Utan att helt ha summerat antalet besökare den här säsongen ännu, tror Fredrik Salmelin, ägare av Havspaviljonen på Kökar, att det blir färre båtar än förra året.

- Uppskattningsvis lägger det till mellan 800-1000 båtar här per säsong. Man får ju hoppas att vi kommer upp till det antalet, men jag har en liten känsla av att det blir färre båtar i år, säger han och menar att det är det kalla vädret som har lagt krokben för de flesta hamnarna i skärgården – en åsikt som Gunilla Nyholm, vd för K-market på Föglö som äger Degerby gästhamn, delar.

- Det känns som att det har varit lite lugnare än vanligt i år. Och det beror nog på det kalla vädret i början av sommaren och det gjorde att det kom igång sent, säger hon.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »