Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 19 maj, 2017 - 13:04

Delgeneralplan för Styrsö närmare beslut

Stadsarkitekt Sirkka Wegelius föreslår nu inför stadsutvecklingsnämndens möte på måndag att delgeneralplanearbetet för Styrsö ska inledas år 2018.

 Det här förutsatt att det finns pengar i budgeten för framtagning av underlagsmaterial och att vägproblematiken blir löst inför planläggning år 2019.

Markägare på Styrsö har länge väntat på besked från staden att få en delgeneralplan så att de ska kunna bygga bostadshus och eventuellt sälja tomter där. Området är i dag ett rekreationsområde och ska nu ändras till ett bostadsområde. Som underlag till planläggningen ska olika inventeringar av bland annat naturen på området genomföras och förslaget är att stadsutvecklingsnämnden ska framhålla att det är viktigt att staden med Lemlands kommun utreder hur vägfrågan över Skobbholm kan lösas för boende på Styrsö.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »