Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 29 maj, 2017 - 13:12Uppdaterad: måndag, 29 maj, 2017 - 13:17

Dennis och Macke går till Åfd

Bolaget Dennis & Macke Ab som drivs av Dennis Jansson och Marcus Sundman har lämnat in ett besvär till Ålands förvaltningsdomstol. De besvärar sig mot stadsstyrelsens beslut om att utfärda ett byggnads-, rivnings- och åtgärdsförbud för deras tomter på Kaptensgatan i Mariehamn.

Från början hade stadsdirektören föreslagit att ett byggnads- och åtgärdsförbud skulle utfärdas för hela centrala Mariehamn så länge som arbetet med den nya delgeneralplanen pågår, men efter omröstningar beslöt en oenig stadsstyrelse att förbudet bara skulle gälla bolagets tomter på Kaptensgatan, och samtidigt initierade man en ändring av detaljplanen för dessa tomter.
I sitt besvär skriver Jansson och Sundman att deras bolag inte hörts överhuvudtaget innan beslutet fattats. Man säger att beredningen är så bristfällig att det är fråga om brott mot tjänsteplikt, och man menar också att bolaget särbehandlats vilket strider mot grundlagen. Man yrkar att ÅFD upphäver stadsstyrelsens beslut och att staden betalar bolagets rättegångskostnader.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »