Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 15 september, 2017 - 13:43Uppdaterad: fredag, 15 september, 2017 - 14:39
  • Eckerö Linjen investerar i sina hamnar så att de ska vara redo den dagen bolaget köper ett större fartyg än m/s Eckerö. Pressbild.

Eckerö satsar på hamnarna

Eckerö Linjen Ab satsar drygt 10 miljoner euro på att renovera hamnarna i Berghamn och i Grisslehamn. Arbetet görs för att hamnarna ska vara anpassade den dagen bolaget skaffar ett fartyg som är större än nuvarande m/s Eckerö.

Än finns det finns ingen fastställd tidpunkt för ett nytt fartyg och det är inte bestämt om man köper ett nytt eller begagnat. Men hamnarna ska vara klara den dagen det blir aktuellt med ett större fartyg, skriver vd Tomas Karlsson i ett pressmeddelande.

Arbetet i Berghamn pågår i två år och Eriksson Bygg Ab utför arbetet. 6000 kubikmeter berg ska sprängas och cirka 5000 kubikmeter muddermassor skall flyttas upp till piren utanför hamnen. Efter arbetet kommer hamnbassängen att vara 8,5 meter djup istället för 6,5 meter som i dag. När arbetet i Berghamn är färdigt görs förstärkningar och anpassningar i kajen i Grisslehamn, exakt när är ännu inte fastställt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »