Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 27 mars, 2017 - 15:23Uppdaterad: måndag, 27 mars, 2017 - 17:03
  • Eftersatt underhåll kan leda till stängning av Mariebad i flera månader.

Eftersatt underhåll i Mariebad

Det är kultur- och fritidsnämndens fel att Mariebad har förfallit under flera år och nu riskerar att bli stängt i flera månader. Det säger fastighetschef Johan Nordström.

-Det är utsatta miljöer som kräver en månads underhåll, men inget sådant har blivit gjort när kultur- och fritidsnämnden har haft hand om badet, utan man har haft öppet året om och bara kört på, säger han.

Stadens fastighetsavdelning tog över ansvaret för underhåll av badet för två år sedan, enligt Johan Nordström. Men på grund av att reparationsbehovet varit så stort har man inte hunnit åtgärda allt.

-Vi har satt in otroligt med pengar för att kunna styra upp det här. Men vi var tvungna att ta in ett konsultföretag för att reda ut allt det här, säger han.

Konsulternas rapport om vad som behöver göras med Mariebad ska vara klar nästa vecka.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »