Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 8 december, 2017 - 05:42Uppdaterad: fredag, 8 december, 2017 - 06:16
  • Bildningsdirektör Kjell Nilsson föreslår att elever kan få närvara vid nämndmöten. Arkivfoto: Owe Sjöblom

Elever föreslås få delta i nämndmöten

Stadens bildningsdirektör Kjell Nilsson föreslår att elever ska få möjlighet att närvara vid bildningsnämndens möten.

 Nilssons förslag innebär att en flicka och en pojke från Strandnäs och Övernäs högstadier skulle utses genom val i skolorna, och att de sedan kunde närvara på nämndmöterna efter att de fått en personlig kallelse. Tanken är att eleverna kunde ge sina synpunkter på frågor som berör de cirka 1.000 grundskoleeleverna i stan, och att de sedan kunde rapportera tillbaka till skolornas elevråd om vad som behandlats på nämndmötena.
Bildningsnämnden tar ställning till Nilssons förslag på tisdag. Då ska man också få information om fältarnas verksamhet och deras syn på grundskoleungdomars situation, och så ska man behandla ett rättelseyrkande som Nya Åland lämnat in med anledning av att tidningen fått avslag när den begärde ut kopior på resultaten från KiVa-enkäterna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »