Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 21 november, 2017 - 07:15
  • Europaparlamentets rättsliga utskott ska diskutera onlinesändningar i dag. Foto: Nina Smeds.

EU-utskott diskuterar onlinesändningar

Ledamöterna i Europaparlamentets rättsliga utskott uppmanas stöda möjligheterna att göra det lättare att ta del av strömmade program från andra länder, att lätta på den så kallade geo-blockeringen.

Det är landskapsregeringen och intresseorganisationen European Language Equality Network (ELEN) som i ett brev till ledamöterna vädjar om att inte begränsa möjligheterna för minoriteter att ta del av program på sitt modersmål även om innehållet är tillgängligt i ett grannland.

Bakgrunden är EU-kommissionens förslag att modernisera satellit- och kabeldirektivet från 1993 med en förordning som gäller onlinesändningar av TV- och radioprogram. Förslaget ses som en kompromiss begränsad till nyheter och aktuella angelägenheter. Det anser landskapsregeringen och ELEN är en alltför begränsad tillämpning av förordningen för att ge positiva effekter för språkliga minoriteter.

Ärendet finns på föredragningslistan för utskottets sammanträde i eftermiddag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »