Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 10 oktober, 2023 - 14:12Uppdaterad: tisdag, 10 oktober, 2023 - 15:07

Farledsavgifterna halveras permanent i två olika faser

Kommunikationsministeriet har inlett beredningen av en permanent halvering av farledsavgifterna. 

– En permanent halvering av farledsavgiften har en betydande inverkan på den finländska exportindustrins konkurrenskraft. Den permanenta halveringen ska genomföras i två faser, säger kommunikationsminister Lulu Ranne (Sannf) i ett pressmeddelande 

Den första fasen innebär att giltighetstiden för halveringen av avgifterna förlängs så att den nuvarande temporära halveringen fortsätter utan avbrott.
– Parallellt med denna ändring pågår ett lagstiftningsprojekt genom vilket farledsavgiften ska halveras permanent från och med den 1 januari 2025, skriver kommunikationsministeriet. 

Farledsavgifterna har varit halverade allt sedan 2015, en åtgärd som ursprungligen togs i bruk för att kompensera för svaveldirektivets konsekvenser för sjöfarten men som senare bland annat motiverats av coronapandemins utmaningar.   

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »