Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 18 maj, 2017 - 14:06Uppdaterad: torsdag, 18 maj, 2017 - 15:03
  • Färre bilar kommer att få plats ombord på skärgårdsfärjan Ejdern i sommar. Foto: Cecilia Ekströmer.

Färre trafikplatser på Ejdern i sommar

Skärgårdsfärjan Ejdern får inte längre ta ombord lika många bilar som tidigare.

På grund av nya direktiv från Trafiksäkerhetsverket blir det tre till sex bilplatser färre på den landskapsägda färjan i sommar, berättar Sten Schauman, upphandlare vid infrastrukturavdelningen.

- Man har målat ut var utrymningsställena finns, och därför kan man inte ställa bilar där längre, utan där måste det nu hållas fritt, säger Sten Schauman.

Ejdern kommer att trafikera sträckan Långnäs och Kökar under sommaren, och har vanligtvis en kapacitet på 20-23 personbilar.

- Det här är inte bra för skärgården, att den redan ansträngda kapaciteten minskas ytterligare. Men vi jobbar just nu på andra sätt att transportera passagerare för att förmildra den här effekten på transporten och passagerarna , säger Sten Schauman, som tror att det kommer att finnas mer information om hur situationen ska lösas nästa vecka.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »