Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 2 juni, 2010 - 12:49Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Fastighetsbolag i Lappo<br>får landskapsstöd

Ekonomin är usel i Lappoföretagarnas fastighets AB som äger 14 hyresbostäder i Lappo. Det beror dels på utflyttning, dels på att bolaget inte haft en konsekvent administration på många år. Landskapsregeringen har därför beslutat att gå in med ett ekonomiskt stöd till bolaget på 20.000 euro, förutsatt att landskapets byggnadsbyrå tar över förvaltningen. Stödet ges så att nödvändiga reparationer ska kunna göras och så att nödvändig administrativ och teknisk personal ska kunna avlönas. Dessutom ska den genomsnittliga hyran höjas till 4,50 per kvadratmeter och fast boende ska prioriteras, men landskapsstödet kan även användas till andra ändamål. Bostäderna byggdes på den tiden då fiskodlingen i Lappoby lockade inflyttare.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »