Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 10 juli, 2017 - 15:07
  • En fd landskapsanställd har vänt sig till tingsrätten med krav på ekonomisk ersättning från sin tidigare arbetsgivare. Arkivfoto: Malin Lundberg.

Fd landskapsanställd kräver ersättning

En tidigare anställd kräver ersättning av landskapsregeringen för den beredskap han ålagts under sin tre månader långa uppsägningstid.

I en stämningsansökan som lämnats in till tingsrätten framgår att mannen fick uppsägningslön, men han kräver också ersättning för att han enligt arbetsgivarens order var skyldig att inställa sig för arbete inkommande dag om han inte var sjuk eller hade semester. Den här beredskapen följde inte mannens normala arbetsvillkor och i stämningsansökan skrivs att mannen uppfattade att det här var en bestraffningsliknande åtgärd eftersom han vägrat säga upp sig frivilligt. Mannen yrkar på 21 dagslöner i ersättning för beredskapen, knappt 5000 euro.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »