Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 18 oktober, 2017 - 10:33Uppdaterad: onsdag, 18 oktober, 2017 - 14:37
  • Försäljningen av Fifax till ett kinesiskt bolag dröjer. Arkivfoto: Owe Sjöblom

Fifax Kinaaffär dröjer

Fullföljandet av det kinesiska köpet av den landbaserade fiskodlingen Fifax i Eckerö dröjer. Tanken var att affären skulle ha avslutats senast den sista september.

 I juni skrevs ett så kallat Letter of intent under med kineserna och köparens genomgång av bolaget skulle göras efter det innan det slutliga köpeavtalet tecknades under.

- Just nu pågår partikongressen i Peking, där sitter våra köpare med, säger Fifax styrelseordförande Pentti Kulmala till Ålands Radio.

Med det menar han att ledningen för det statsägda investmentbolaget China Overseas Holding Group, som köper Fifax via ett dotterbolag, är mycket upptagna och därför dröjer fullföljandet av affären.

- Det går framåt hela tiden och innan året är slut räknar vi med att det är klart, säger Pentti Kulmala, vd i Helmet Capital som är storägare i Fifax.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »