Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 1 november, 2023 - 06:01
  • Finnlines har trafikerat till Åland i tio år. Arkivbild.

Finnlines vill erbjuda sjöfarten nya möjligheter

Rederiet Finnlines beviljades medlemskap i Ålands Näringsliv i måndags. Detta framgick under en presskonferens som anordnades med anledning av att bolaget firar tioårsjubileum med trafiken till och från Åland. 

 –Var vi ser den enorma möjligheten är i hur mycket företagsamhet som har bildats som ett kluster runt sjöfarten här och vi anser att vi kan erbjuda nya möjligheter för dem, säger Thomas Doepel vice vd på Finnlines. 

En koppling som kommer att bli starkare inom framtiden är miljö och ekonomi för Finnlines. Under presskonferensen diskuterades det även om hur den geopolitiska situationen kring Östersjön påverkat dem samt utvecklingsmöjligheterna de ser inom passagerartrafiken. Grunden för Finnlines har alltid varit frakten men efter flera investeringar i bland annat hamnar ges även utrymmen för utveckling inom passagerartrafiken.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »