• Finström och Saltvik är positiva till att de norråländska kommunerna skulle samarbeta kring barnomsorgsfrågor. Arkivfoto: Cecilia Ekströmer.
Publicerad: fredag, 20 oktober, 2017 - 06:06

Finström vill ha gemensam planerare

Kommunstyrelsen i Finström har bestämt sig för att fråga de övriga norråländska kommunerna om de är intresserade av att samarbeta gällande en samhällsplanerartjänst.

Efter att Finströms samarbete med områdesarkitektkontoret i Jomala upphört saknar man i dag en dylik tjänst. Senast den 24 november vill Finström veta vad de övriga kommunerna tycker.

På senaste styrelsemötet diskuterades också högstadiedistriktets förslag om att inrätta en gemensam barnomsorgsledare för norra Åland. Kommunstyrelsen ställer sig positiv till den här tanken och begär invånarnämndens utlåtande. Men man föreslår också som alternativ att man gör om barnomsorgsledartjänsten i Finström till en köptjänst som övriga kommuner kan få köpa in sig i. Även Saltviks kommunstyrelse har diskuterat den gemensamma barnomsorgsledartjänsten och man är positiv till en samordning kring barnomsorgsfrågor, däremot har man inget behov av köp av tjänster från gemensam barnomsorgsledare.

Fler Nyheter

Hustrumisshandel gav bötesstraff

En 46-årig man har av Ålands tingsrätt dömts till 420 euro i böter och skadeståndsersättningar för ha misshandlat och hotat sin dåvarande fru.

Vädjar om farledsavgifter

Riksdagsledamot Mats Löfström har i dag tillsammans med tre andra riksdagsledamöter skickat ett brev till svenska sjöfartsverket gällande farledsavgifterna.

Två dömda för narkotikabruk

En 31-årig man och en 28-årig kvinna har av tingsrätten dömts till böter för straffbart bruk av narkotika.

Föglö höjer skatten

Föglöborna får betala en högre inkomstskatt nästa år.

Sextrakasserier ska inte trivialiseras

Heléne Zetterström Dahlqvist intervjuas av Tomas Tornefjell:
- Sexuella trakasserier är ett stort problem på högstadiet. Det säger Heléne Zetterström Dahlqvist, filosofie doktor i hälsovetenskap och lektor vid Mittuniversitet i Sundsvall.

Butik vill få bukt med stökiga ungdomar

Petra Rajalin intervjuas av Sara Lindroos:
Några ungdomar i åldrarna 12-16 år har den senaste tiden orsakat problem på S-markets matbutik i centrum av Mariehamn.

Friad trots erkännande

Åtalet mot en 34-årig man som stulit hygienartiklar förkastas på grund av att det väcktes för sent.

Eckerö röstade om folkomröstning

Skall Eckerö kommun fortsätta vara en självständig kommun? Ja, nej eller jag avstår från att svara. Så lyder frågan och svarsalternativen som kommunfullmäktige fastställde på sitt möte i går.

Oförändrade skatter i Lumparland

Det blir inga förändrade skatter i Lumparland nästa år.