Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 21 augusti, 2018 - 21:04Uppdaterad: onsdag, 22 augusti, 2018 - 12:02
  • Finströms kommunstyrelseordförande Roger Höglund (c) öppnar för fortsatta diskussioner med Geta. Foto: Tomas Tornefjell.

Finströms kommunstyrelse säger nej till Sund

Finströms kommunstyrelse säger nej till ett samgående med Sund. En lång men odramatisk diskussion i kommunstyrelsen landade i att man föreslår inför fullmäktige att styrgruppen för Finström och Sund avslutar sitt arbete och att man lägger ner hela projektet om en samgång.

Med rösterna 6-1 så röstade kommunstyrelsen för att lämna de samgångsförhandling som Geta sedan tidigare beslutat att lämna. Socialdemokraternas Miina Fagerlund röstade för ett fortsatt försök till samgående. Frågan ska nu behandlas definitivt i fullmäktige.

Kommunstyrelsen i Finström beslöt även att utse kommundirektör Erik Brunström, kommunstyrelseordförande Roger Höglund och kommunfullmäktiges ordförande Viveka Eriksson till kommunens representanter i den rådgivande referensgrupp som ska arbeta vidare med landskapsregeringens kommunreform.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »