Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 12 oktober, 2017 - 11:25Uppdaterad: torsdag, 12 oktober, 2017 - 13:21
  • Allt fler barnfamiljer söker hjälp av hemtjänsten. Arkivfoto.

Fler barnfamiljer behöver hemtjänst

Antalet barnfamiljer som söker hjälp av hemtjänsten ökar. I till exempel Jomala har man i år haft tre familjer som fått hjälp av hemtjänsten, tidigare år har inte en enda familj ansökt om hjälp.

 -Det handlar om barnfamiljer som inte orkar i vardagen, det kan röra sig om allt från utmattning till flerbarnsfödslar, berättar Sanna Lindroos som är äldreomsorgsledare i Jomala. Hon säger att det här äter av hemtjänstens resurser. -Om det handlar om utmattning behöver man ofta stanna i flera timmar hos klienten och då riskerar det gå ut över äldre som behöver hemtjänst. Hittills har vi löst det med vikarier, men det är hela tiden på gränsen.

   Även i Mariehamn ökar behovet av hemtjänst bland barnfamiljer.

-I dagsläget har vi en ökning men det går i vågor, säger äldreomsorgschef Pauliina Körkkö. Enligt Körkkö får alla den hemtjänst de har rätt till enligt serviceplanen, oberoende ålder.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »