Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 16 juni, 2017 - 14:02Uppdaterad: fredag, 16 juni, 2017 - 17:08
  • Polisen står för de flesta barnskyddsanmälningarna. Arkivfoto: Ida Jansson

Flera faktorer bakom fler barnskyddsanmälningar

Sanningen bakom det ökade antalet barnskyddsanmälningar kan vara en kombination av att det finns några ungdomar som har kommit lite snett i livet, men också en större kunskap om hur och när man bör anmäla.

 Det menar Marjo Österberg som är socialsekreterare i Lumparland. Enligt henne har anmälningsplikten i barnskyddslagen som sedan 2010 omfattar ännu fler yrkeskategorier och myndigheter också bidragit till fler anmälningar.
Marjo Östernerg som även emot samtal från andra åländska kommuner under barnskyddsjouren menar att det fortfarande är polisen som står för flest barnskyddsanmälningar.
Tidigare i veckan berättade vi om siffror från Ålands statistik- och utredningsbyrå, ÅSUB som visar att det totala antalet anmälningar var 578 år 2016, vilket är en ökning med 122 anmälningar året innan.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »