Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 17 oktober, 2017 - 12:39
  • Räddningschefen Lennart Johansson. Arkivfoto: Tomas Tornefjell.

Formen för räddningsmyndighet diskuteras

- Vi vill diskutera en eventuell form för en gemensam räddningsmyndighet och om det finns en samarbetsvilja till en organisation och hur den i sådana fall skulle kunna se ut. Det säger Lennart Johansson, räddningschef för RÅL, Räddningsområde Ålands Landsbygdskommuner.

I går berättade Ålands Radio att RÅL beslutat att kalla till ett möte i mitten av november för att se om det finns intresse att bilda en gemensam räddningsmyndighet på frivillig basis i stället för som landskapet föreslagit, med tvång.

- Målet är inte att vi ska få fram ett förslag på hur det eventuellt ska se ut, utan att vi får igång diskussionen och se om det finns ett intresse och sen efter det se åt vilket håll vi ska gå, säger Johansson.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »