Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 9 maj, 2017 - 06:45
  • Tandläkaren Erik Rustner vill att Paf och tidigare vdn Anders Ingves ska dömas att betala skadestånd till hans bolag. Foto: Tomas Tornefjell.

Förskingringsdrabbad stämmer Paf

Tandläkaren Erik Rustner stämmer Paf och tidigare vdn Anders Ingves. Det skriver Nya Åland i dag. Rustners företag var ett av de drabbade när en bokförare förskingrade pengar för att finansiera sitt spel på Paf.

Statsåklagaren Tom Laitinen har tidigare väckt åtal mot Paf och Ingves, i första hand gällande grov penningtvätt eller penningtvättsbrott och i andra hand penningtvätt av oaktsamhet, och nu vill Rustner att hans yrkanden handläggs tillsammans med detta åtal. Enligt Nyan vill Rustner att hans bolag får ställning som målsägande i processen och att alla handlingar som lämnats till tingsrätten i penningtvättsmålet lämnas ut. Rustner yrkar på att Paf och Ingves döms till skadeståndsskyldighet solidariskt med bokföraren och hennes kollega, och yrkandet gäller förskingrade medel på nästan 250.000 euro, ränta på drygt 73.000 euro, utrednings- och ombudskostnader på 11.000 euro och 1500 euro för ett sakkunnigutlåtande som ligger till grund för stämningsansökan. Rustner yrkar också på att Paf och Ingves åläggs att betala bolagets parts- och rättegångskostnader.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »