Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 17 maj, 2017 - 14:45Uppdaterad: onsdag, 17 maj, 2017 - 15:01
  • Laddningsstation för elbilar. Foto: Ulf Weman.

Första laddningsstationer för Teslabilar på Åland

Igår sattes de första laddningsstationerna för Teslabilar upp på Åland. Med landskapsägda laddningsstationen vid Sittkoff Gallerian finns nu totalt fyra laddningsstationer för elbilar på Åland.

Av de tre nya laddningsstationerna vid Stallhagen är två laddare för Teslabilar och en är en standardiserad laddare där elbilar av de flesta märken kan ladda, berättar Hans Mikael Holmström, styrelsemedlem i Stallhagen.

- Det är i första hand för turisterna som kommer till Åland som vi har satt upp de här laddningsstationerna och det kommer att vara helt gratis, säger Hans Mikael Holmström, och fortsätter:

- Elbilarna ökar ju hela tiden, och elbilister vill gärna kunna åka på semester med sin elbil, de vill bo på hotell där det finns laddningsmöjligheter och så vidare, så det är något som man måste förhålla sig till, säger han.

Det finns mellan 10-15 elbilsägare på Åland, enligt Dan Jansén vid infrastrukturavdelningen. Tre av dem är Tesla bilar. Enligt Dan Jansén är det billigt att äga en elbil.

- Det är dyrt att bygga laddningsstationerna. Men det kostar cirka 2-3 euro per dag att ladda elbilen och på 200 kilometer kostar det kanske omkring fyra euro, säger Dan Jansén som själv äger en elbil och har en laddare hemma.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »