Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 15 november, 2017 - 15:19
  • Socialdemokraterna fortsätter diskutera kortruttstrafiken, enligt partiordförande Camilla Gunell. Arkivfoto: Cecilia Ekströmer

Fortsatt kortruttsdebatt för (s)

-Det är helt ok att hålla diskussionen om kortrutten levande. Det säger Camilla Gunell, miljöminister och ordförande för Ålands socialdemokrater som bland annat diskuterade kortruttsplanerna på ett medlemsmöte i går.

Socialdemokraterna stöder, som regeringsparti, planerna på kortrutt över Föglö. Men det finns också kritiska röster, bland dem Carina Aaltonen som avstått från att rösta när ärendet en gång behandlades i lagtinget. Camilla Gunell menar att det faktum att det finns delade meningar är en spegling av den allmänna opinionen och att det gäller oberoende av vilka partiers sympatisörer det handlar om.

-Som miljöminister bevakar jag också planerna och jag tycker att projektledare Ian Bergström visar respekt för natur- och miljöfrågor, säger Camilla Gunell.

Socialdemokraterna fortsätter sin diskussion om kortutten på nästa medlemsmöte då också Ålands Natur och miljös alternativ presenteras.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »