Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 17 februari, 2010 - 15:03Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:23

Fortsatt oklart om vårfågeljakten

-Det blir knappast något nytt beslut om sjöfågeljakt till i vår. Det säger jaktförvaltare Marcus Nordberg med anledning av en inventering som Uppsala universitet gjort av förekomsten av sjöfåglar på hösten. Inventeringen har gjorts för att klargöra när olika arter kan jagas utan att man bryter mot EU:s fågeldirektiv. Ejdern förekommer, enligt inventeringen, inte på hösten och borde därför få jagas på våren. Men utredarna anser att det finns brister i den statistiska modell dom använt och att inventeringar borde göras under flera år. Enligt Huvfudstadsbladet stämmer resultatet från inventeringen inte överens med finländska fågelskådares observationer senaste höst.Utredningen Sjöfågel på Åland och i sydvästra Finland kan läsas på www.regeringen.ax/naringsavd/skogsbruksbyran/jaktochviltvard/information...

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »