Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 28 mars, 2017 - 07:17

”Förutsätter att tatueringen inte bärs öppet”

- Lagtingsledamoten Igge Holmbergs tatuering faller inte inom ramen för det krav på att en lagtingsledamot i sitt uppdrag ska uppträda på ett sakligt och värdigt sätt, det skriver talman Johan Ehn i ett inlägg på Facebook.

Det var i helgen som lagtingsledamoten Igge Holmberg publicerade en bild på sin tatuering som föreställer en AK-47 på sociala medier.

- Lagtingsdirektören har upplyst ledamoten Holmberg om detta och att vi förutsätter att tatueringen inte bärs öppet när ledamoten utövar sitt lagtingsledamotskap. Jag kommer också att diskutera frågan med ledamot Holmberg. Allt detta har jag informerat talmanskonferensen om. Gällande de politiska åsikterna gällande detta är det en fråga för respektive partier och lagtingsgrupper, skriver talman Johan Ehn.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »